K23

Från KFKA10
Hoppa till: navigering, sök

Observera vilket molbråk som är på x-axeln: Misslyckades med att tolka (MathML med SVG- eller PNG-återgång (rekommenderas för moderna webbläsare och tillgänglighetsverktyg): Ogiltigt svar ("Math extension cannot connect to Restbase.") från server "https://en.wikipedia.org/api/rest_v1/":): {\displaystyle x_B} i första diagrammet och Misslyckades med att tolka (MathML med SVG- eller PNG-återgång (rekommenderas för moderna webbläsare och tillgänglighetsverktyg): Ogiltigt svar ("Math extension cannot connect to Restbase.") från server "https://en.wikipedia.org/api/rest_v1/":): {\displaystyle x_D} i andra diagrammet.

"Stor separationsförmåga" innebär att det är en fraktionerad destillation med många "teoretiska plattor", alltså många förångnings- och kondensationssteg. Kondensatet kommer därför innehålla slutpunkten efter alla dessa steg.

I uppgift d kan man använda sig av att när man för bort ånga som är mer rik på komponent X än systemet som helhet, så måste det som återstår vara mindre rikt på komponent X.